Suppleant polisanmälde styrelsen – bör hen avgå?
Fråga
Om en suppleant som sitter i styrelsen polisanmäler styrelsen, kan då personen sitta kvar? Personen i fråga har inte visat några tendenser att avgå.
eller Bli medlem för att läsa svaren
Om en suppleant som sitter i styrelsen polisanmäler styrelsen, kan då personen sitta kvar? Personen i fråga har inte visat några tendenser att avgå.
eller Bli medlem för att läsa svaren
I en del, särskilt små, bostadsrättsföreningar är det ibland svårt att få ihop en styrelse. Ännu svårare kan det vara att få någon att ta på sig rollen som ordförande. Men en ledning måste föreningen ha enligt lag. Så utan ordförande eller tillräckligt antal ledamöter kan inte föreningen existera.
De är kanske inte valberedningens förstahandsval, men trots det dyker de allt som oftast upp i styrelsen. Här är sex vanliga typer du säkerligen stött på om du bott i bostadsrätt länge.
Du som är ny i styrelsen får här en introduktion i vad det innebär att sitta i en bostadsrättsförenings styrelse. Dessutom kan du, om din förening är medlem hos oss, utnyttja medlemskapet i Bostadsrätterna genom att ställa frågor till vår styrelserådgivning.
I små bostadsrättsföreningar är det ibland svårt att få ihop en styrelse. Ännu svårare kan det vara att få någon att ta på sig rollen som ordförande. Men en ordförande måste föreningen ha enligt lagen, så utan ordförande ingen förening.
Ibland är det knepigt att få ihop medlemmar till en styrelse. Men långt ifrån alla vet att följden kan bli att hela fastigheten säljs och blir hyresrätter.
En styrelseledamot eller suppleant kan vilja avgå från sitt uppdrag. Det är upp till den personen och inget som styrelsen kan ha synpunkter på. Ledamöter flyttar ibland också under styrelseåret. Vad måste styrelsen göra då? Behöver föreningen ha en extra föreningsstämma? Stadgarna ger svaren.
Testa oss och se vad vi går för. Bli medlem nu så bjuder vi på medlemskapet året ut (om föreningen inte har varit medlem tidigare).
Läs mer om medlemskapet