Kurser för dig som bor i bostadsrätt

Här finner du två kurser för dig som bor i en förening men som inte sitter i styrelsen.

Att bo i en bostadsrättsförening innebär en hel del som man kanske inte har tänkt sig eller helt enkelt inte har en aning om. Det är nog inte många som känner sig som fastighetsägare men som medlem i en bostadsrättsförening är du faktiskt det. Alla medlemmar äger ju bostadsrättsföreningen tillsammans. Vilka skyldigheter och rättigheter har du som bor i bostadsrätt? Klicka på kursnamnet nedan för att komma till respektive kurs.

Att bo i bostadsrätt

Den här kursen vänder sig till dig som medlem i föreningen. Den ger dig kunskaper om och förståelse för de regler som gäller för boendet i föreningen. Förhoppningsvis ska den ge dig ökad säkerhet och trygghet i kontakterna med föreningens styrelse och dina grannar.

Lyckad lägenhetsrenovering

Kursen ger dig som bor i bostadsrätt kunskap om vilka regler som gäller för underhållsansvar och ändringar i en bostadsrättslägenhet. Du får också råd och tips på hur du ska lyckas med din renovering.

Bli medlem

Testa oss och se vad vi går för. Bli medlem nu så bjuder vi på medlemskapet under hela 2024 (om föreningen inte har varit medlem tidigare).

Läs mer om medlemskapet