Stipendier utdelade under 2023

Bostadsrätterna har haft nöjet att hittills i år dela ut tre stipendier för examensarbeten som rör bostadsrätt. Dessa behandlar tvångsförvaltning av flerfamiljshus, störningar i flerbostadshus och även ett arbete om förhandsavtal i nyproduktion.

Stipendiet om 15 000 kronor går till den eller de studenter som i sitt examensarbete, vid ett universitet eller en högskola i Sverige, tillför nya kunskaper kring bostadsrätten som boendeform. Hittills i år har Bostadsrätternas styrelse fattat beslut om tre stipendier.

Det har delats ut till:

  • Emelina Skrealid, på programmet Civilingenjör i Lantmäteri vid Lunds universitet, LTH, för uppsatsen Tvångsförvaltning av flerbostadshus – samma boendesituation kan skilja sig avsevärt beroende på bolagsform.
  • Hugo Hässelskog, på juristprogrammet vid Lunds universitet, juridikfakulteten, för uppsatsen Förhandstecknarens intressen.
  • Selma Löfgren, Företagsekonomiska Institutionen, handelsrätt, vid Uppsala universitetet för uppsatsen Störningar i flerbostadshus - en jämförelse av hyres- och bostadsrätter.

Sök vårt stipendium!

Din studentuppsats kan beviljas ett stipendium om 15 000 kronor. Examensarbetet ska vara på kandidat-, magister- eller mastersnivå och motsvara lägst 15 eller högst 60 högskolepoäng och det ska vara skrivet på svenska eller på engelska.

Arbetet ska med vetenskapligt förhållningsätt belysa bostadsrätten utifrån till exempel bostadsrätten som juridisk person/organisation, dess samhällsekonomiska betydelse, dess inverkan på integration eller dess påverkan på miljö och klimat. Examensarbetet kan också belysa ett specifikt juridiskt, ekonomiskt eller tekniskt problem med tillämpning på bostadsrätt.

Ansökan om stipendium kan skickas in löpande under 2023/2024. Mer information om ansökan  och exempel på tänkbara ämnen finns här.

Bli medlem

Testa oss och se vad vi går för. Bli medlem nu så bjuder vi på medlemskapet året ut (om föreningen inte har varit medlem tidigare).

Läs mer om medlemskapet