Alla våra artiklar

 • Vi kommer till Umeå den 25 april!

  Kom och träffa oss på Fastighetsmässan i Umeå den 25 april. Vi kommer att finnas där mellan klockan 16 och 19. Kostnadsfri middag ingår för alla anmälda besökare.

 • Märkning ger bostadsköpare ökad trygghet

  För att öka tryggheten för dig som vill köpa nyproduktion har flera ledande branschaktörer gått ihop och startat föreningen Trygg bostadsrättsmarknad och certifieringen Trygg BRF. Lotta Niland på Besqab, ett av bolagen bakom initiativet, berättar vad ett tryggt köp bygger på.

 • 58 procent färre lägenheter byggdes under 2023. Foto: Magnus Glans

  Vågar du köpa nyproduktion?

  Kraftig inflation, snabbt uppdrivna boräntor och historiskt höga byggkostnader har lett till en tvärnit för bostadsbyggandet och stiltje på marknaden för nyproduktion. Hur ser prognosen ut framåt? Vad behöver göras för att få fart på marknaden igen? Och när är det läge att våga satsa?

 • Momsdeklarationer på papper upphör

  Skatteverket kommer inte längre att skicka ut momsdeklarationer på papper automatiskt. Den som ska lämna momsdeklarationen efter den 26 april och senast den 13 maj 2024 kommer alltså inte att få några blanketter i brevlådan. Men möjligheten att momsdeklarera på papper finns kvar.

 • Uppåt i höst för bopriserna

  Bostadsrättspriserna fortsätter sin kräftgång från förra året, visar januarisiffrorna som landade på en nedgång på 0,8 procent för bostadsrätter. Helt olikt andra halvan av 2024 då räntorna tros gå ner och åter ger fart åt bostadsmarknaden, enligt Konjunkturinstitutets senaste prognos.

 • 2G- och 3G-näten stängs ner

  Fram till slutet av 2025 kommer 2G- och 3G-näten att fasas ut i Sverige och allt som är kopplat till de gamla näten slutar till sist att fungera. Exempelvis nödtelefoner i hissar och andra larm kan påverkas, varför det är klokt att agera redan nu.

 • Snart dags för en ny försäkringsperiod!

  Försäkringsförmedlaren Söderberg & Partners skickar i dagarna ut förnyelsebreven till alla er som har tecknat Bostadsrätternas fastighetsförsäkring. Håll utkik så att ni inte missar det viktiga underlaget.

 • Foto: Boappa

  Förnyat avtal med OurLiving om Boappa

  I slutet av förra året tog OurLiving över ägarskapet av appen Boappa, en av våra mest nyttjade medlemsförmåner. Vi har sedan dess förhandlat med Ourliving för att få bästa möjliga avtal vilket gör att vi nu kan erbjuda alla våra medlemsföreningar Boappa med 50 procents rabatt.

 • Sara Bäckmo Foto: Ida Sjöö

  Så skördar du grönt hela vintern

  Med några enkla knep kan alla odla grönsaker hemma i lägenheten, berättar Sara Bäckmo, trädgårdsexpert och bloggare:– Det är så himla enkelt. Till exempel går det att bli självförsörjande på bladgrönsaker till smörgåsar – och börja skörda redan några dagar efter första sådden.

 • Skatteverket klargör: momsavdraget ska beräknas utifrån yta, inte omsättning

  Bostadsrättsföreningar som har lokaler i sina fastigheter kan momsregistrera sig frivilligt. När momsavdraget sedan ska redovisas har beräkningen kunnat göras utifrån yta men även omsättning. Så har Skatteverkets regler kunnat tolkas. Men nu har Skatteverket förtydligat att det endast är yta som kan användas för momsberäkningen.

 • Ny utredning: Så ska vår byggda miljö bli tryggare

  Regeringen har gett en utredare i uppdrag att föreslå hur olika aktörer i samhället, däribland fastighetsägare och bostadsrättsföreningar, kan samverka för att stärka tryggheten i den byggda miljön. Det kallas platssamverkan eller BID.

Bli medlem

Testa oss och se vad vi går för. Bli medlem nu så bjuder vi på medlemskapet under hela 2024 (om föreningen inte har varit medlem tidigare).

Läs mer om medlemskapet