Alla våra artiklar

  • Så rensar du ditt hem effektivt och smart

    En undersökning visar att var tredje svensk har svårt att stänga sina garderobsdörrar och lådor. Dags att rensa ut med andra ord, men hur gör du det bäst? Här är rensningsexpertens bästa tips.

  • Regeringen vill lätta på reglerna kring ombyggnader

    I dag meddelade bostadsminister Andreas Carlsson att regeringen ger Boverket i uppdrag att se över möjligheterna att sänka byggkraven när exempelvis lokaler byggs om till bostäder. Detta för att utnyttja det befintliga byggnadsbeståndet på ett bättre sätt och få till stånd fler bostäder.

  • Regler i lagom omfattning bidrar till att öka trivsel

    Kan regler öka trivseln? Svaret på frågan är ja. I synnerhet ökar respekten för reglerna om de tas fram i samförstånd med de boende och förankras på en föreningsstämma. Ordet lagom får en alldeles speciell betydelse här när det handlar om trivselreglernas omfattning.

  • Då får medlemmen hyra ut i andra hand

    I Bostadsrätternas styrelserådgivning är frågor om andrahandsuthyrning av bostadsrätt bland de vanligaste. Ämnet är inte alltid helt lätt att reda ut. Därför får du här svar på vanliga frågor om uthyrning i andra hand.

  • Hyresgäster kan numera vräkas lättare

    Tidigare kunde ett hyresavtal inte sägas upp enbart på grund av brott som begås i en hyresgästs bostad eller nära den. Men från och med 1 juli i år skärptes hyreslagen så att hyresvärdar, däribland bostadsrättsföreningar, får större möjligheter att säga upp ett hyreskontrakt i samband med händelser kopplade till brott.

  • VA-taxorna rusar: höjningar på över 50 procent i flera kommuner

    Taxorna för vatten och avlopp fortsätter att öka kraftigt. Danderyd, Håbo, och Heby höjer taxan med över 50 procent. Norrtälje och Vaxholm är dyrast i landet. Här ligger vatten- och avloppskostnaden för en lägenhet nu på över 12 000 kronor per år. Det visar Nils Holgerssongruppens granskning.

  • Ombyggnader och ändringar i lägenheterna – detta gäller

    Styrelser i bostadsrättsföreningar får ofta frågor från medlemmar som vill bygga om i sina lägenheter, ändra eller installera nytt. När kan ni då neka sådana ändringar och vad bör ni som styrelse kräva för underlag innan tillstånd ges? Det reder vi ut här.

  • Kenneth Nilsson är ordförande i vår 10 000:de förening Brf Hamnparken i Oskarshamn och Peder Joelsson kassör. Foto: Johan Gustavsson

    Vår 10 000:e förening firades med tårta

    Bostadsrättsföreningen Hamnparken valde att bli medlemmar i Bostadsrätterna och det visade sig att de blev nummer 10 000. Det skulle så klart firas och vi bjöd därför denna förening i Oskarshamn på tårtkalas.

  • Se upp för bluffakturor!

    Fakturor som gäller så kallad hosting av webbplatser har skickats ut till medlemsföreningar som har sin hemsida genom Bostadsrätterna.  Men det är ett försök till bedrägeri eftersom webbplatsen är en medlemsförmån som inte kostar något extra.

  • Strider bytet av markiser mot likhetsprincipen?

    Föreningen planerade att byta markiser på fastighetens ena sida. Dessa hade funnits sedan huset byggdes. De medlemmar som däremot hade markiser av senare datum skulle inte få sina slitna markiser bytta. En medlem ansåg att detta stred mot likhetsprincipen och vände sig till Bostadsrättsnämnden i frågan.

  • Fasaden är klädd i beige emaljerad plåt och är k-märkt. Därför fick den inte förändras med balkonger, i stället sattes franska dörrar in. Foto: Magnus Glans

    K-märkta kontoret blev bra bostäder

    Likt en vägg höjer sig Brf Råck 16:s fasad i glas, emalj och betong upp mot himlen. En gång var huset en del av Vattenfalls huvudkontor och tillhörde norra Europas största kontorskomplex. En modernistisk dröm som nu är omtyckta bostadsrätter.

  • Årets fjärrvärmehöjningar: ”Rekord i prischock”

    Efter förra årets rekordhöjningar av fjärrvärmeavgifterna visar Nils Holgerssongruppens kartläggning att de kraftiga höjningarna fortsätter, nu med i snitt drygt 15 procent över hela Sverige.

Bli medlem

Testa oss och se vad vi går för. Bli medlem nu så bjuder vi på medlemskapet året ut och hela 2025 (om föreningen inte har varit medlem tidigare).

Läs mer om medlemskapet