Frågor & svar

Våra jurister, ekonomer och tekniker besvarar dagligen en mängd frågor från medlemsföreningarnas styrelseledamöter. Här finner du svar på många av de vanligaste frågorna vi får i vår styrelserådgivning.

Sök bland vanliga frågor

1 ämnen är valda
Insatshöjning
Logga in som medlem

eller Bli medlem för att läsa svaren

Frågor

Visas: 5 frågor
 • Kapitaltillskott – vad ska vi tänka på?

  Medlemmarna har vid en extra föreningsstämma i vår förening enhälligt beslutat om kapitaltillskott. Summan ska i sin helhet användas till att amortera av våra lån. Finns det några särskilda formalia kring dessa inbetalningar? Ska särskilt konto upprättas, eller går det bra att skicka fakturor för inbetalning till något av föreningens befintliga konton?

  Insatshöjning 2024-03-01
 • Måste vi lämna så gamla uppgifter till Skatteverket?

  Jag undrar vilket ansvar föreningen har vad gäller att lämna uppgifter om kapitaltillskott till Skatteverket? Det gäller en medlem som bott i föreningen i 30 år och som nu har sålt sin lägenhet och är angelägen om att rätt uppgifter angående kapitaltillskott lämnas från föreningen. Är det föreningens ansvar att förse myndigheten med så gamla uppgifter?

  Insatshöjning 2022-12-01
 • Vilka alternativ finns till att höja månadsavgifterna?

  I vår förening väntar flera åtgärder enligt underhållsplanen och vi försöker hitta alternativa lösningar till att behöva höja månadsavgifterna. Vi funderar på att öka insatserna i stället. Medlemmarna får ju då låna själva till detta eller ta ur egen kassa. På så sätt håller vi nere månadsavgifterna men kan ändå genomföra åtgärderna. Är det klokt att göra så? Vilka för- och nackdelar finns?

  Insatshöjning 2022-11-01

Bli medlem

Testa oss och se vad vi går för. Bli medlem nu så bjuder vi på medlemskapet året ut (om föreningen inte har varit medlem tidigare).

Läs mer om medlemskapet