Trygg BRF – för ett tryggt bostadsköp

Att köpa en bostadsrätt är för många en av de största affärerna i livet. Därför vill vi bidra till att du kan göra ditt köp i lugn och ro under trygga former. Som stöd inför köpet har vi, tillsammans med flera stora bostadsaktörer, tagit fram kvalitetsmärkningen Trygg BRF.

Trygg BRF är en kvalitetsmärkning som ska göra det lättare att utvärdera olika bostadsrättsföreningar och bostadsprojekt och jämföra dem med varandra. Trygg BRF utgår från tre områden: ekonomi, långsiktighet och trygghet. Till exempel garanterar märkningen att bostadsproducenten har ordning på all dokumentation som bygglov, försäkringar och ekonomisk plan – att det är en trygg bostadsrättsförening helt enkelt.

Märkningen Trygg BRF visar att bostadsutvecklaren följer en rad hårda krav genom hela bygg- och försäljningsprocessen. Det gynnar dig som bostadsköpare men även bostadsproducenten – liksom kreditgivare och faktiskt hela samhället.

Att ett nytt bostadsprojekt är kvalitetsmärkt med Trygg BRF betyder bland annat att:

• Bostadsproducenten är transparent och ger tydlig och rak information till dig som köpare.
• Bostadsproducenten har tecknat försäkringar och garantier såsom förskotts- och insatsgarantier men även entreprenadförsäkring och fastighetsförsäkring.
• Det finns en underhållsplan så att bostadsrättsföreningen kan göra en relevant avsättning till yttre fond varje år.
• Styrelsen under byggtiden består av professionella personer som inte arbetar hos bostadsproducenten och som har särskild kunskap om bostadsrätt.
• Om någon lägenhet inte skulle vara såld när huset står klart köps den av bostadsproducenten. Du slipper vara orolig för att din bostadsrättsförening ska drabbas ekonomiskt.

Bakom märkningen Trygg BRF står: Besqab, Credentia, JM, Nordr, Obos Sverige, Obos Kärnhem, Peab, Skanska och Bostadsrätterna. Utfärdandet av märkningen Trygg BRF utförs av den oberoende aktören Gar-Bo.

Vill du veta mer om Trygg BRF? Läs mer här.

 

Bli medlem

Testa oss och se vad vi går för. Bli medlem nu så bjuder vi på medlemskapet under hela 2024 (om föreningen inte har varit medlem tidigare).

Läs mer om medlemskapet