Kurser

Ett brett utbud av kostnadsfria kurser erbjuds styrelserna i Bostadsrätternas medlemsföreningar. Kursavgift tas endast ut av icke medlemsföreningar och för skräddarsydda kurser.

Styrelsearbetet i det vardagliga livet i föreningen fungerar bättre och blir mer kostnadseffektivt med rätt kunskaper i bagaget. 

Bostadsrättsskolan är en av våra mest uppskattade medlemsförmåner och många av kurserna blir snabbt fullbokade. Vårt kursutbud är brett och omfattar bland annat utbildning inom grundläggande bostadsrättsjuridik, ekonomi, fastighetsfrågor, entrepenadfrågor och annat som rör bostadsrättsföreningen. Flera kurser är av mer specifik karaktär. Dessutom finns några kurser som riktar sig till andra förtroendevalda än styrelsen samt en till medlemmarna i föreningarna. 

Vanligtvis håller vi våra kurserna på distans. Fördelen med distanskurser är att fler har möjlighet att gå kurserna var föreningen än befinner sig. Vi håller även enstaka kurskvällar på olika orter under året, dock i begränsad omfattning.  

Kurserna är helt kostnadsfria för våra medlemsföreningar. Vill ni däremot skräddarsy en kurs för just er förening utgår ett arvode. Hela vårt utbud hittar ni på vår webbplats under Kurser där även anmälan görs. Med undantag för utbildningar som riktar sig till andra förtroendevalda än styrelsen och även kursen för medlemmar behöver ni vara inloggade för att anmäla er.  

Bli medlem

Testa oss och se vad vi går för. Bli medlem nu så bjuder vi på medlemskapet under hela 2024 (om föreningen inte har varit medlem tidigare).

Läs mer om medlemskapet