Bostadsrättsskolan

Välkommen till en ny kurstermin våren 2020!

I vår erbjuder vi åtta kurser och fyra seminarier på tio olika orter i Sverige. 

Bostadsrätterna står bakom utbildningarna och allt ingår kostnadsfritt för de föreningar som är medlemmar hos oss. En del kurser känner du kanske igen sedan tidigare, men det blir också några nyheter.

Bostadsrättsskolans kurskatalog är utskickad till alla medlemsföreningar men du hittar den också som PDF lite längre ner på sidan att läsa, ladda ner eller skriva ut.

Webb- och videokurser

Du har väl inte missat våra digitala kurser "Så funkar styrelsen!", "Så funkar GDPR!" och "Så funkar ekonomin!". De ger dig som inte kan delta på någon av de utbildningar vi ger runt om i landet möjlighet att ändå få grundläggande utbildning. 

Vi erbjuder också någon videokurs. Du finner webb- och videokurserna under rubriken längre ner på sidan.

Distansutbildningar och pop up-kurser

Så många föreningar som möjligt ska kunna gå Bostadsrättsskolans utbildningar. På tre av fyra seminarier i vår kan ni därför delta på distans genom att styrelseledamöterna kopplar upp sig hemifrån. Det kommer också att finnas möjlighet att delta i ett klonat klassrum. Föreläsaren finns då på en ort och kan följas av en hel klass på annan ort.

Även fortsättningsvis kommer vi kunna erbjuda pop up-kurser om det finns tillräckligt många intresserade bland föreningar i er närhet. Kontakta Bostadsrättsskolan om detta genom att e-posta till kurser@bostadsratterna.se.

Anmälan

  • Anmälan sker via Bostadsrätternas webb, här nedan.
  • Utbildningarna är kostnadsfria för Bostadsrätternas medlemsföreningar.
  • Anmälan behövs senast en månad före utbildningsdagen. Tänk på att en del utbildningar blir fulltecknade mycket snabbt. Bostadsrättsskolan kan ta emot högst tre deltagare från varje förening. Gör en separat anmälan för varje enskild person på webben.
  • Alla kurser börjar kl. 18.00 och slutar aldrig senare än 21.00.
  • Alla seminarier börjar kl. 18.00 och slutar 19.30. (Observera att andra tider kan gälla vid extrainsatta seminarier.)
  • Tillsammans med den automatiska påminnelsen får deltagaren också uppgift om lokal för utbildningen. En smörgås och en kopp kaffe eller te serveras under den första kurspausen. På seminarierna ingår dryck och frukt.

Kurs- och seminariematerial

Några dagar före kurstillfället skickas ett meddelande med information om hur materialet kan hämtas. Det kommer inte att delas ut i kurslokalen.

Avbokning

Vid avbokning senare än en vecka före kurstillfället debiteras full avgift för icke–medlemsförening. För medlemsförening debiteras en administrationsavgift om 500 kronor. Vid förhinder kan plats alltid överlåtas till någon annan i styrelsen utan att meddela Bostadsrätterna.

Bostadsrättsskolans kurskatalog vårterminen 2020

Kurser

Webb- och videokurser

Så funkar styrelsen!
Läs mer och se webbkursen!

Så funkar GDPR!
Läs mer och se webbkursen!

Så funkar ekonomin!
Läs mer och se webbkursen!

Seminarier och event