”Medlemskapet har gett oss en trygghet i styrelsen”

Sedan 15 år tillbaka är Bostadsrättsföreningen Vadstena I medlem i Bostadsrätterna. Britt-Marie Rasmusson och Marie Svensson som sitter i styrelsen menar att de har fått ordning på allt i föreningen tack vare rådgivningen. – Bostadsrätterna har varit ett otroligt stöd för oss.

Britt-Marie Rasmusson och Marie Svensson har bott i Bostadsrättsföreningen Vadstena 1 i 40 respektive 25 år. De senaste två åren har de båda suttit i styrelsen, Marie Svensson ytterligare fyra.

– Vi är jätteglada över att den förra styrelsen valde att gå med i Bostadsrätterna. Det gör att vi sitter kvar i styrelsen, annars hade vi inte orkat vara kvar. Herregud, det hade varit en katastrof om vi inte varit med, säger de bägge.

Har Bostadsrätterna levt upp till era förväntningar?

– Absolut och mer än så.

Rådgivarna är snabba, proffsiga och alltid supertrevliga. Tillgängligheten är fantastisk. Vi kommer fram direkt och får snabbt svar. Och ett enda samtal till en annan jurist kostar lika mycket som årsavgiften hos Bostadsrätterna.

Och då kan vi återkomma till Bostadsrätterna hur många gånger som helst, som vi i Brf Vadstena I också har gjort, tillägger hon.

 Vilka delar av medlemskapet har hjälpt er mest ?

Den juridiska hjälpen har varit ovärderlig, den har lett till att vi gjort rätt från början i väldigt komplicerande ärenden vilket är viktigt för våra medlemmar. Att vi kan förklara frågorna på ett bra sätt för medlemmarna ger dem en säkerhet och vi i styrelsen har något att luta oss tillbaka på. Vi har även nyttjat kurserna på webbplatsen, lärt oss om nya lagar och använt faktabladen. Det är otroligt vilken bredd Bostadsrätterna har. Att de är remissinstans i bostadspolitiska frågor gör också att de har möjlighet att påverka bostadspolitiken.

Bli medlem

Testa oss och se vad vi går för. Bli medlem nu så bjuder vi på medlemskapet under hela 2024 (om föreningen inte har varit medlem tidigare).

Läs mer om medlemskapet