”Det är självklart att vi ska vara med i Bostadsrätterna”

Bostadsrättsföreningen Svågertorp 1 i Malmö har varit medlem i Bostadsrätterna sedan 2009. –För mig är det väldigt viktigt att alltid få mer kunskap och svar på våra frågor när vi har problem, vilket gör det viktigt att fortsätta vara medlem hos Bostadsrätterna, säger Lars Lennebo styrelseledamot sedan fem år tillbaka.

Lars Lennebo har suttit i styrelsen för bostadsrättsföreningen Svågertorp 1 från och till. När han återigen blev invald för fem år sedan var föreningen redan medlem i Bostadsrätterna.

Han framhåller att det dessutom är väldigt prisvärt att vara medlem.

– Medlemsavgiften vi betalar är ingenting mot allt vi får i medlemskapet. Bara kurserna hade gått på samma belopp som hela avgiften om vi gått dessa någon annanstans. Vi kan ringa Bostadsrätterna om allt och jag känner aldrig att de är pushiga eller vill sälja något, utan enbart finns där för att hjälpa oss.

– Varje år har jag sagt att det är en självklarhet att vi ska fortsätta vara med i Bostadsrätterna, tillägger Lars Lennebo.

Har Bostadsrätterna levt upp till förväntningarna?

– Ja, det tycker jag. Jag anser att Bostadsrätterna är jättebra och rådgivarna duktiga oavsett om det gäller juridiska frågor eller teknik. Vi har alltid fått bra hjälp.

Jag har enbart positivt att säga om Bostadsrätterna. Rådgivning är alltid öppen, de ger snabba svar, vi får bra feedback och kan delta på bra webbinarier. De ger det vi behöver för att kunna gå vidare i ett ärende och är dessutom alltid trevliga.

 Vilka frågor har ni behövt mest hjälp med?

– Jag har ringt om andrahandsuthyrning, renoveringar och många andra frågor. Bara att få bolla olika problem med rådgivarna är till stor hjälp. Även juridiken kring hur vi ska hantera konflikter i föreningen är väldigt värdefull.

 På vilket sätt har Bostadsrätterna gjort livet enklare för er i styrelsen?

– Vi har med Bostadsrätternas hjälp fått tillgång till en kunskapsbank för att kunna reda upp vad vi kan och inte kan göra i föreningen. Genom att styrelsen får hjälp får även de boende indirekt hjälp, menar Lars Lennebo. Jag har ett stort förtroende för det rådgivarna hos Bostadsrätterna säger, då de verkligen enbart är ute efter att hjälpa oss och inget annat.

 Vilken är den största fördelen med att vara med i Bostadsrätterna?

– Bostadsrätterna har nog hört allt vad som kan hända i en bostadsrättsförening vilket gör att de har en stor erfarenhetsbank. Så förutom mycket bra kunskap får vi även ta del av de erfarenheter som Bostadsrätterna har av andra föreningar.

 

Bli medlem

Testa oss och se vad vi går för. Bli medlem nu så bjuder vi på medlemskapet under hela 2024 (om föreningen inte har varit medlem tidigare).

Läs mer om medlemskapet