Träning på hemmaplan

Bild Pär Dahlerus, styrelseledamot i nybildade Brf Höjdhopparen
27 mar 2020 | En attraktiv utemiljö blir allt viktigare för bostadsrättsföreningar. I nybildade Brf Höjdhopparen i Uppsala finns en generös innergård med utegym och pingisbord, och runt hela gården slingrar sig en nyanlagd löparbana.

När allt står klart och linjerna dragits kommer löparbanan, vars underlag består av en något mjukare röd asfalt, att länka samman gården med grannföreningen.

Brf Höjdhopparen, som består av 91 lägenheter, ligger i ett nybyggt område i Uppsala där trenden med ett aktivt boende tydligt märks av. Förutom innergårdens aktivitetsutbud finns också en stor takterrass, en lådcykelpool och ett cykelreparationsrum.

– Jag vet inte hur lång vår löparbana blir, den är kanske mer en kul grej för att ge området karaktär. Men jag har sett folk träna i utegymmet och andra som spelat pingis, säger Pär Dahlerus, styrelseledamot i nybildade Brf Höjdhopparen.

Tror du att motionstänket kan bidra till att fler väljer att bo i er förening?

– Jag gjorde inte det. Men helt klart gör byggbolagen mer i dag för att sticka ut i mängden, vi har en ganska stor andel nyproduktion i Uppsala. För mig personligen var den stora takterrassen mer intressant.

Tror du att upplägget kommer att bidra till ett större engagemang och mer gemenskap i föreningen?

– Än så länge har det inte varit säsong men jag hoppas på det!

En trevlig boendemiljö och aktiviteter till trots ser Pär Dahlerus en möjlig baksida av myntet. Han konstaterar att det kan innebära extraarbete för styrelsen.

– Det kan bli mer att administrera. Någon måste sköta driften, något jag inledningsvis inte reflekterade över. Om ingen i styrelsen vill ta sig an det måste arbetet lejas ut. Det skulle kunna bli en kostnad som går ut över månadsavgifterna.

Lars Öhman

 

Skriv en kommentar

Mer som detta