Bostadsrättsskolan

Vårterminen 2018

Välkommen till en ny kurstermin våren 2018!

I vår erbjuder vi åtta kurser och fyra seminarier på tio olika orter i Sverige. Bostadsrätterna står bakom utbildningarna och allt ingår kostnadsfritt för de föreningar som är medlemmar hos oss. En del kurser känner du kanske igen sedan tidigare, men det blir  också några nyheter.

Bostadsrättsskolans kurskatalog är utskickad till alla medlemsföreningar men du hittar den också som PDF lite längre ner på sidan att läsa, ladda ner eller skriva ut.

Webb- och videokurser
Nu finns möjlighet för dig som inte kan delta på någon av de kurser vi ger runt om i landet att ändå få en grundläggande utbildning. Genom webbkursen "Så funkar styrelsen!" kan du var som helst och när som helst förkovra dig i bostadsrättsföreningens hela verksamhetsområde. Vi erbjuder också några videokurser i specifika ämnen. Du finner webb- och videokurserna under rubriken längre ner på sidan. 

Pop-up-kurser
Så många föreningar som möjligt ska kunna gå Bostadsrättsskolans kurser. Erbjuds inte kursen som du är intresserad av på din ort, mejla oss så skickar vi ut en intresseanmälan till de medlemsföreningar som  finns i närheten av din förening. Finns det tillräckligt många som är intresserade kan vi erbjuda en pop-up-kurs utifrån de kurser vi ger i egen regi. Kontakta Bostadsrättsskolan om detta genom att e-posta till info@bostadsratterna.se.

Kursanmälan

• Anmälan sker via Bostadsrätternas webb.

• Kurserna är kostnadsfria för Bostadsrätternas medlemsföreningar.

• Anmälan behövs senast en månad före utbildningsdagen. Tänk på att en del kurser blir fulltecknade mycket snabbt. Bostadsrättsskolan kan ta emot högst tre deltagare från varje förening. Gör en separat anmälan för varje enskild person på webben.

• Alla kurser börjar kl. 18.00 och slutar aldrig senare än 21.00.

• Alla seminarier börjar kl. 18.00 och slutar 19.30. (Observera att andra tider kan gälla vid extrainsatta seminarier.)

• Tillsammans med den automatiska påminnelsen får deltagaren också uppgift om lokal för kursen. En smörgås och en kopp kaffe eller te serveras under den första pausen. På seminarierna ingår dryck och frukt.

Kursmaterial
Några dagar före kurstillfället skickas ett meddelande med information om hur materialet hämtas. Materialet delas inte ut i kurslokalen. På seminarierna ingår inget kursmaterial.

Avbokning
Vid avbokning senare än en vecka före kurstillfället debiteras full avgift för icke–medlemsförening. För medlemsförening debiteras en administrationsavgift om 500 kronor. Vid förhinder kan plats alltid överlåtas till någon annan i styrelsen.

Bostadsrättsskolans kurskatalog vårterminen 2018

Kurser

Webb- och videokurser

Så funkar styrelsen!
Läs mer och se webbkursen!

Seminarier och event