Så funkar ekonomin

Kursnummer: 
2
Att tolka föreningens ekonomi

Under utbildningen fördjupar vi oss i årsredovisningen för att förstå den bättre. Det gör vi genom att jämföra din förenings årsredovisning med kursexempel. Det är viktigt att förstå skillnaden mellan likvidmässigt resultat och årets resultat i föreningens bokslut. Vilka siffror är faktiska pengar och vilka är endast bokföringsmässiga?

Balans i likviditeten? Ska föreningen spara till underhåll eller amortera på lånen, räcker pengarna eller krävs det en avgiftshöjning? En styrelse får ta tag i viktiga frågor gällande ekonomin. Vi tittar på hur och vad föreningen finansierar.

Målgrupp
Styrelseledamöter, suppleanter och internrevisorer.

Målsättning

Deltagaren ska efter genomgången kurs ha lärt sig hur föreningens ekonomi är uppbyggd och fungerar. Utbildningen ska även ha gett en bild av vad som är viktigt i föreningens årsredovisning.

UR INNEHÅLLET
• Viktiga nyckeltal
• Vad innebär det att föreningen visar röda siffror på sista raden?
• Avgifter, lån och amortering
• Vilka regler styr avskrivningar och avsättning till fonder?

Tid

Kl. 18.00–21.00 (inklusive paus).

Utbildningsmaterial
Några dagar före utbildningstillfället skickas en påminnelse via e-post. I den finns information om hur materialet kan hämtas.

Distansutbildning
För att gå distansutbildningen kopplar du enkelt upp dig genom att följa instruktionen som skickas ut med e-postpåminnelsen några dagar före utbildningsstart. 

Pris: 
3 500 kronor
Medlemspris: 
0 kronor

Just nu går det inte att anmäla sig

Distansutbildning:
torsdag, 08 sep, 2022
-
18:00.
Genomförd
Distansutbildning:
onsdag, 23 nov, 2022
-
18:00.
Genomförd

URL path options

Publiceringsalternativ