Kurskväll: Så funkar ekonomin

Att tolka föreningens ekonomi

Under utbildningen fördjupar vi oss i årsredovisningen för att förstå den bättre. Det gör vi genom att jämföra din förenings årsredovisning med kursexempel. Det är viktigt att förstå skillnaden mellan likvidmässigt resultat och årets resultat i föreningens bokslut. Vilka siffror är faktiska pengar och vilka är endast bokföringsmässiga?

Balans i likviditeten? Ska föreningen spara till underhåll eller amortera på lånen, räcker pengarna eller krävs det en avgiftshöjning? En styrelse får ta tag i viktiga frågor gällande ekonomin. Vi tittar på hur och vad föreningen finansierar.

Målgrupp
Styrelseledamöter, suppleanter och internrevisorer.

Målsättning

Deltagaren ska efter genomgången kurs ha lärt sig hur föreningens ekonomi är uppbyggd och fungerar. Utbildningen ska även ha gett en bild av vad som är viktigt i föreningens årsredovisning.

UR INNEHÅLLET
• Viktiga nyckeltal
• Vad innebär det att föreningen visar röda siffror på sista raden?
• Avgifter, lån och amortering
• Vilka regler styr avskrivningar och avsättning till fonder?

Tid och plats
45 minuter. Startid, se kurstillfälle nedan. Utbildningen hålls centralt i Göteborg respektive Malmö. Adress meddelas i påminnelsen. Vi finns självklart tillhands för frågor innan och efter kurserna. Kvällen ger dig även ett tillfälle att träffa andra föreningar och utbyta erfarenheter. Givetvis bjuds det på fika för att hålla energin på topp. 

Utbildningsmaterial
Några dagar före utbildningstillfället skickas en påminnelse via e-post. I den finns information om hur materialet kan hämtas.

Pris: 
3 500 kronor
Medlemspris: 
0 kronor

Just nu går det inte att anmäla sig

Göteborg:
måndag, 17 okt, 2022
-
16:00.
Stängd
Göteborg:
måndag, 17 okt, 2022
-
17:15.
Genomförd
Malmö:
onsdag, 19 okt, 2022
-
16:00.
Stängd
Malmö:
onsdag, 19 okt, 2022
-
17:15.
Genomförd

URL path options

Publiceringsalternativ