Bostadsrättens dag den 20 november

Bostadsrättens dag arrangeras för första gången som en digital heldag då styrelseledamöter kan ta del av våra utbildningar speciellt anpassade för bostadsrättsföreningar och samtidigt chatta med oss och träffa en rad utställare. Det finns även möjlighet att ställa tekniska, ekonomiska och juridiska frågor till våra kunniga rådgivare under hela dagen.

Bostadsrätterna har arrangerat Bostadsrättens dag i många år som en del av Hem- & Villa- och bostadsrättsmässan som hölls på Stockholmsmässan i Älvsjö. Hösten 2019 tog vi klivet fullt ut till att anordna denna dag helt i egen regi. Evenemanget, som var mycket välbesökt och fick gott betyg från både besökare och utställare, skulle självklart följas upp med fler Bostadsrättens dag på samma sätt. Så kom coronapandemin våren 2020, vilket även präglar detta år 2021.

Därför satsar vi nu på en digital version av mässan i en virtuell 3D-miljö. En unik plattform där besökarna registrerar sig, anländer till mässan och väljer vad de vill göra eller vart de vill gå. Nästan som i verkliga livet!

Mässdeltagarna kan ta del av förinspelade utbildningar (se dem här nedan) och kan ställa frågor i de olika ämnena i en livechat i samband med utbildningarna. Vi kommer också att ha särskilda rådgivningsstationer bemannade med våra kunniga rådgivare under hela dagen. Där kan ni som deltar ställa frågor om juridik, ekonomi, teknik och allehanda bostadsrättsfrågor.

Mässan riktar sig till alla bostadsrättsföreningar oavsett om ni är medIemmar hos oss eller inte. I en chatt svarar vi på frågor om medlemskapet i Bostadsrätterna. Som vanligt får föreningar som ännu inte är medlemmar hos oss erbjudande att testa oss kostnadsfritt från och med mässan och hela år 2022.

I den virtuella mässhallen finns också ett antal utställare, samarbetspartners och externa företag, som erbjuder sina tjänster och produkter.

För dig som utställare

Är ni intresserade av att ställa ut i en av våra montrar kontakta Karin Foors via e-post eller telefon 0765-20 10 03.

 

Så går det till

  • Länk till plattformen kommer att finnas på vår webbplats startsida inom kort. Gå in via länken och registrera dig med valfritt lösenord. Du får sen en e-postbekräftelse.
  • Som ledamot eller förtroendevald i en bostadsrättsförenings styrelse kan du enkelt ansluta dig den 20 november, under hela dagen, oavsett var du befinner dig. Mässan är öppen och bemannad mellan 10.00 och 17.00.
  • Väl inloggad den 20 november tar vi emot och hälsar välkommen i foajén. Där hittar du information om oss och vår historia – för du har väl inte missat att vi fyller 100 år! Här kan du även chatta med våra erfarna rådgivare och få mer information om vårt medlemskap.
  • Härifrån kan du gå vidare, antingen till utställningshallen för att besöka de olika monterplatserna eller till utbildningssalarna för att gå en utbildning.

Planerade utbildningar under dagen

Du som deltar på Bostadsrättens dag kan under dagen ta del av kortversioner av några av våra ordinarie utbildningar som hålls av medarbetare på Bostadsrätterna. Dessa planerar vi att hålla:

Så funkar styrelsen
Daniel Näsström och Tove Lindau

Så funkar ekonomin
Gunilla Litzull och Åsa Peltomaa

Bättre kommunikation – mindre konflikt
Eva Blomberg och Kerstin Frykberg Andersson

Andrahandsuthyrning – att tänka på
Ulrika Blomqvist och Karin Lidekrans

Ladda för laddstolpar i föreningen
David Sjöqvist och Nicklas Pettersson

Vattenskador och försäkring
Rikard Wahlstrand och Ulrika Blomqvist

Lokaler i föreningen - att tänka på
Anette Krising Brolin och Rikard Wahlstrand

Nyttan med stadgarna
Anders Österlund och Anette Krising Brolin

Säkerhet och risker i föreningen
Tove Lindau och Anders Österlund

Effektiv skötsel av fastigheten
Nicklas Pettersson och David Sjöqvist