Ny medlemsförmån: rabatt på SBC:s boendeindikator

27 mar 2015 | I ett samarbete mellan Bostadsrätterna och SBC Sveriges BostadsrättsCentrum kan nu medlemsföreningar få rabatt på SBC.s boendeindikator. Tjänsten innebär en genomgång utifrån en modell där föreningen, om den lever upp till de krav som SBC ställer på en välskött förening, får stämpeln "SBC Godkänd".

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum har ofta en stor efterfrågan bland bostadsrättsföreningar, mäklare, köpare och säljare samt andra intressenter att enkelt kunna analysera hur välskött en bostadsrättsförening är. SBC har därför lanserat SBC Boendeindikator, en modell som ger såväl styrelse som andra intressegrupper en indikation på just hur välskött en förening är.

SBC Boendeindikator är en bedömning av en bostadsrättsförening utifrån tre huvudsakliga parametrar fastighet, förvaltning och boendemiljö. SBC analyserar föreningen noggrant på en mängd olika områden med utgångspunkt i de tre huvudparametrarna. Analysen ger styrelsen en plattform att arbeta vidare utifrån inklusive förbättringspotential. Om den analyserade bostadsrättsföreningen lever upp till de krav som SBC ställer på en välskött bostadsrättsförening får föreningen stämpeln ”SBC Godkänd”. Stämpeln är en indikator på att föreningen arbetar aktivt för ett ökat värde på föreningens fastighet, en mer effektiv förvaltning och en ökad boendenytta.

Pris för medlemsföreningar i Bostadsrätterna är 2 000 kr ex moms (ordinarie pris är 3 000 kr ex moms).

För mer information kontakta Annika Wikström 08-50 11 50 40 eller skicka din fråga till kundtjanst@sbc.se. Berätta att föreningen är medlem i Bostadsrätterna. Om föreningen är kund hos SBC går det även bra att kontakta redovisningsekonomen.

Skriv en kommentar

Mer som detta