Ismaskinen förstörde köket

"När vi upptäckte läckan hade golven redan förstörts", säger Jonas Nordqvist vars familj drabbades av en omfattande vattenskada.
23 aug 2016 | DOKUMENT. Läckaget från familjen Nordqvists ismaskin ledde till en omfattande vattenskada. En spricka i plastkopplingen mellan kylskåpet och vattenledningen gjorde att det rann vatten in under golvet i både köket och ett av sovrummen. – När vi upptäckte läckan hade golven redan förstörts, berättar Jonas Nordqvist.

Han bor med sin hustru och tre barn i en femrumslägenhet på Kungsholmen i centrala Stockholm.

– När min fru en söndag i mitten på mars i år kom hem hörde hon ett svagt pysande ljud från köket. När hon stängde av vattnet till kylskåpet slutade det att pysa. Hon förstod då att det läckte vatten, även om det inte fanns något vatten på köksgolvet.

Orsaken till att det inte syntes vatten på köksgolvet var att vattenslangen och kopplingen till viss del var infällda i väggen. Vattnet rann därför utmed väggen och in under golvens ytskikt.

Var kylskåpet felaktigt installerat?
– Nej. Rörinstallationen var korrekt gjord. Det var plastkopplingen på kylskåpet som hade spruckit.

Medan köks- och sovrumsgolven renoverades bodde familjen delvis på hotell, en kostnad som försäkringsbolaget stod för.

– Underskåpen i köket fick plockas ut, trägolven tas bort och delar av betonggolven därunder bilas ut. Rivningsarbetet tog fem dagar och då gick det inte att bo hemma, säger Jonas Nordqvist.

Under våren har avfuktare arbetat med att torka ut golven i sovrummet och köket.

– Vi har kunnat laga mat, men inte så mycket mer.

Mikael Bergling

Läs också:
Vattenkaoset
Flest skador i köket

Skriv en kommentar

Mer som detta