Webb-succén; 600 föreningar har sagt ja till nya sajten

10 dec 2013 | Under ett drygt år har mer än 600 medlemsföreningar valt att gå över till Bostadsrätternas tjänst ”Föreningens egen webbplats”. Publiceringsverktyget är kostnadsfritt för medlemmarna och ett enkelt sätt att hantera föreningens webbplats.

Tjänsten ”Föreningens egen webbplats” har funnits länge men det tidigare verktyget blev omodernt och var inte alltid helt lätt att använda. Oscar Liljencrantz på Bostadsrätterna såg därför till att ta fram ett helt nytt verktyg.

Vad är ett publiceringsverktyg?
– Istället för att var och en ska sitta och programmera webbplatser finns det verktyg för att skapa sidor. Webbredaktören skapar en sida som ska läggas upp, skriver sedan text och laddar upp bilder och dokument efter behov. Vår tanke har varit att det inte ska till några stora förkunskaper för att komma igång, berättar Oscar Liljencrantz.

Vilka funktioner finns i detta verktyg?
– Förutom att det är lätt att skapa sidor går det att bestämma vilka som ska ha åtkomst till dessa. Medlemmar kan efter inloggning få tillgång till innehåll som enbart riktar sig till dem och styrelsen kan ha sina egna lösenordsskyddade sidor för till exempel arbetsdokument. Redaktören kan välja om webbplatsen ska ha kontaktformulär och det är även valfritt om möjlighet för webbplatsbesökarna att kommentera innehållet.

Vad skiljer detta verktyg från andra som finns på marknaden?
– Det lever upp till många föreningars förväntning på vad de vill kunna åstadkomma med en webbplats och vårt verktyg ingår i medlemsavgiften. Vi känner till några mer avancerade verktyg men vårt är modernt, lättanvänt och mobilanpassat, konstaterar Oscar Liljencrantz.

Den gamla versionen av ”Föreningens egen webbplats” var framtagen tillsammans med SBC AB. Föreningar som har förvaltning hos det företaget kan välja mellan att använda deras verktyg eller Bostadsrätternas.

 

Så gör ni för att få nya verktyget

Skriv en kommentar

Mer som detta