Vi förnyar "Föreningens egen hemsida"

13 mar 2012 | I medlemskapet i Bostadsrätterna ingår en hemsida till föreningen. Det gamla publiceringsverktyget har blivit gammalt och vi håller därför på att ta fram ett nytt verktyg som ger några nya funktioner. Samtidigt kommer vi flytta över befintliga sidor till www.bostadsratterna.se

Föreningar som idag använder sig av verktyget vet att sidan kan krångla i många moderna webbläsare. För besökare av sidan kan den befintliga versionen upplevas som lite enkelriktad - redaktören publicerar material på sidan och det är allt.

I den kommande versionen kan redaktören välja att visst innehåll ska vara möjligt att kommentera. Vidare kan föreningen ha mindre webbomröstningar. Styrelsen kan fråga sina medlemmar om exempelvis vilken färg det ska vara på blommorna. Alltså en form av e-demokrati.

Nya verktyget kommer att underlätta kommunikation mellan styrelsen och sidans besökare genom att redaktör kan välja att publicera ett formulär på sidan som sen skickar mail till en eller flera mailadresser som redaktören angett. Medlemmar kan prenumerera på uppdateringar på sidan.

Tanken med föreningens egen hemsida är och har alltid varit att erbjuda en relativt ordinär enkel hemsida. För merparten av alla föreningar som just bara vill ha en egen lätthanterad hemsida där någon annan sköter säkerhetskopior och uppdateringar så är det här en utmärkt lösning.

Som det är idag så ligger alla sidor på domänen www.sbc.se men i och med att vi bytt namn kommer nya versionen att ligga under www.bostadsratterna.se istället. Befintliga sidor kommer att behöva flyttas manuellt. Vi kommer självklart att hjälpa till med det arbetet. Under en övergångstid kommer det sen att finnas en länk från den gamla till den nya adressen.

Vår förhoppning är att kunna presentera en första version av den nya sidan till sommaren.

Har du frågor eller synpunkter? Kontakta oscar.liljencrantz@bostadsratterna.se

Kommentarer

Detta låter toppenbra!
Verkligen dags att göra denna modernisering.
Jag hoppas att vi får hjälp när det är dags!
mvh
Monica

Bostadsrätterna personal:

Självklart kommer vi att hjälpa till! Tanken är att vi kontaktar föreningen/redaktören för att se om de vill ha hjälp att flytta sin hemsida och i så fall få ett godkännande. När vi fått det så flyttar vi över sidan så gott vi kan med alla bilagor och så vidare. När det gjorts så får hemsidans redaktör gå in och justera det sista så att det bli som redaktören vill ha det. Efter det så lägger vi en länk från gamla hemsidan till den nya hemsidan.

Vi vill gärna göra en hemsida. När är det nya verktyget klart?

Mvh
Esbjörn Kull

Hej. Vi räknar med att den ska vara klar nu under hösten. Just nu finns en testversion för modiga föreningar. Vill man testa den så kontaktar man mig. Hälsningar Oscar

Skriv en kommentar

Mer som detta