Se upp för bluffakturor

12 okt 2017 | Återigen är bluffakturor i omlopp. Dels är det Bolagsupplysningen som i ny skepnad skickar ut sina "erbjudanden", dels en ny aktör som kallar sig Företagsopinion. Bägge finns på Svensk Handels varningslista.

Var uppmärksam på utskick från Bolagsupplysningen. Föreningen uppmanas att komplettera upplysningar men rekommendationen är att INTE skriva under eller komplettera något för återsändande i bifogat kuvert. Detta kan resultera i en faktura på tusentals kronor. Det finns ingen koppling mellan Bolagsupplysningen och Bolagsverket, vilket framgår tydligt på Bolagsverkets webbplats 

Bostadsrätterna har också fått kännedom om ett företag som kallar sig Företagsopinion.  Företaget skickar ut ett formulär med texten ”PROPÅ 2017 om Arbetsmarknad, Migration – Invandring”.

Formuläret ger intryck av att vara en opinionsundersökning eller en enkät. 
I det finstilta står det att företagaren binder upp sig att, under två år, annonsera på deras hemsida till en kostnad av 6 395 kronor per år. 

Både Bolagsupplysningen och Företagsopinion finns på Svensk Handels varningslista. Läs mer om hur bluffakturor ska hanteras på Svensk Handels webbplats eller på Polisen

Skriv en kommentar

Mer som detta